CLINICA DENTAL RICARD TRAYTER

Demana cita al 93 846 56 06 (Granollers) · 93 672 00 53 (La Palma de Cervelló)

Ortodòncia

L’ortodòncia és una ciència que s’encarrega de l’estudi, prevenció, diagnòstic i tractament de les anomalies de forma, posició, relació i funció de les estructures entomaxilofaciales ; i el seu exercici l’art de prevenir, diagnosticar i corregir les seves possibles alteracions i mantenir-les dins de un estat òptim de salut i harmonia, mitjançant l’ús i control de diferents tipus de forces.

El tractament d'ortodòncia es pot realitzar de dues maneres segons el tipus de forces que s'apliquin, principalment estan:

  1. La tècnica fixa mitjançant aparatologia fixa que està composta d’elements adherits a les dents (bandes i brackets) als quals s’ancora fermament uns fins arcs elàstics d’aliatge metàl lica (níquel-titani) mitjançant un conjunt de lligams.
  2. Els removibles , que permeten ser retirats de la boca per part del pacient. Això li permet treure durant la higiene oral i en els àpats.

Aquests aparells quan tracten problemes dentals tenen les seves indicacions específiques que no supleixen la Ortodòncia fixa, tot i que solucionen algunes maloclusions senzilles amb un cost econòmic inferior i menys molèsties per als pacients.

En canvi solen ser àmpliament emprats en ortopèdia dels maxilars amb resultats molt diversos, però sempre amb més àmbit que l’ortodòncia multibrackets. S’utilitzen sobretot com a tractament en dentició temporal (primerenca o infantil), on determinats estats patològics diagnosticats a temps poden arribar a corregir-se, fins a tal grau que el tractament en la dentició permanent sigui molt específic o fins i tot innecessari

Tractaments relacionats

  • Tractaments relacionats
  • Ortodòncia adults
  • Ortodòncia invisible
  • Ortodòncia estètica
  • Microimplants ortodòncia

Demana cita

Clínica Dental Ricard Trayter
(Granollers)

Camí Vell de Canovelles, 80 baixos. 08403 Granollers

De dilluns a divendres de 9 a 14 h
De dilluns a dijous de 15.30 a 20 h

Tel: 938465606 / Mòbil: 686437679

cdrtgranollers@cdrt.cat

Clínica Dental Ricard Trayter
(La Palma de Cervelló)

Av. Catalunya, 52 baixos 2ª. 08756 La Palma de Cervelló

De dilluns a divendres de 10 a 13 h
De dilluns a dijous de 16 a 20 h

Tel: 936720053 / Mòbil: 603190522

cdrtlapalma@cdrt.cat