CLINICA DENTAL RICARD TRAYTER

Demana cita al 93 846 56 06 (Granollers) · 93 672 00 53 (La Palma de Cervelló)

Articulació ATM

Articulació ATM

És la articulació entre l’ os temporal i la mandíbula.
En realitat són dues articulacions, una a cada costat del cap , que funcionen sincrònicament.

És l’única articulació mòbil entre els ossos del cap L’ATM (Articulació Temporomandibular) està composta per un conjunt d’estructures anatòmiques que, amb l’ajuda de grups musculars específics, permet a la mandíbula executar variats moviments aplicats a la funció masticatoria (obertura i tancament, protrusió, retrusión, lateralitat).

Hi ha, a més, una articulació dentària entre les peces dels dos maxilars, que manté una relació d’interdependència amb l’ATM: Qualsevol trastorn funcional o patològic de localització en qualsevol d’elles serà capaç d’alterar la integritat dels seus respectius elements constitutius. (De vegades es parla de Articulació Temporomandibulodentaria) L’ATM està formada pel còndil de la mandíbula, amb la cavitat glenoidea i el còndil de l’os temporal.

Entre ells hi ha un coixinet fibrosa: Disc articular. Per sobre i per sota d’aquest disc hi ha petits compartiments en forma de sac denominats cavitats sinovials. Tota l’ATM està envoltada d’una càpsula articular fibrosa. La cara lateral d’aquesta càpsula és més gruixuda i es diu lligament temporomandibular, evitant que el còndil es desplaci massa cap avall i cap enrere, a més de proporcionar resistència al moviment lateral.

Els còndils temporal i mandibular són els únics elements actius participants en la dinàmica articular pel que es considera a aquesta articulació una Diartrosi bicondílea.

Tractaments relacionats

  • Tallat selectiu
  • Anàlisi oclusal
  • Fèrula de descarga
  • Rehabilitaicó oclusal

Demana cita

Clínica Dental Ricard Trayter
(Granollers)

Camí Vell de Canovelles, 80 baixos. 08403 Granollers

De dilluns a divendres de 9 a 14 h
De dilluns a dijous de 15.30 a 20 h

Tel: 938465606 / Mòbil: 686437679

cdrtgranollers@cdrt.cat

Clínica Dental Ricard Trayter
(La Palma de Cervelló)

Av. Catalunya, 52 baixos 2ª. 08756 La Palma de Cervelló

De dilluns a divendres de 10 a 13 h
De dilluns a dijous de 16 a 20 h

Tel: 936720053 / Mòbil: 603190522

cdrtlapalma@cdrt.cat