CLINICA DENTAL RICARD TRAYTER

Demana cita al 93 846 56 06 (Granollers) · 93 672 00 53 (La Palma de Cervelló)

ODONTOLOGIA GENERAL

Es una branca de l’odontologia que s’encarrega del diagnòstic i prevenció de les enfermetats del aparell estomatognàtic (això inclou les dents, la geniva, la llengua, el paladar, la mucosa oral, les glàndules salivals i altres estructures anatòmiques implicades, com els llavis, amígdales, orofaringe i l’articulació temporo-mandibula

L'odontologia general (operatòria o restauradora) és l'encarregada de solucionar els problemes primaris que tenen a veure amb la boca, dents i altres estructures relacionades. Representa en la majoria dels casos el contacte inicial del pacient amb el professional de l'odontologia.

La importància de la primera cita no ve donada només pel factor d’aprehensió que pugui presentar el pacient, és un procés més complex on l’anamnesi del pacient conjuntament amb un examen clínic profund i detallat aconsegueix desemmascarar condicions en els pacients que d’altra manera estan ocultes per al professional. La boca és la porta d’entrada de gairebé tot el que ingressa al nostre cos, de manera que no és d’estranyar que alteracions de la salut bucal incideixin negativament en la nostra salut general a més del factor estètic i social involucrat.

El gran problema de l’odontologia és que el comú de les persones no van al odontòleg si no és que presentin dolor o molèsties d’algun tipus i en la majoria dels casos quan el dolor es presenta ja el procés patològic es troba bastant avançat, tant , que en alguns casos és gairebé impossible salvar les peces dentals. Una adequada higiene bucal, ús del fil dental, una alimentació equilibrada unit a visites regulars al odontòleg (com a mínim cada sis mesos), estalvia gran quantitat de molèsties i diners en tractaments només amb tenir una cultura de prevenció.

Les càries

Les càries no són més que erosions en la superfície de la dent ocasionades principalment pels bacteris i la descomposició de substàncies que es tenen a la boca. Aquesta erosió en alguns casos és tan profunda que travessa les capes externes de la dent (esmalt i dentina) ocasionant dolor o sensibilitat al fred, a la calor o als dolços, en el pitjor dels casos en què la càries arriba a la polpa ha de realitzar- una endodòncia.

Els mals hàbits d’higiene bucal, inadequada tècnica de raspallat (que fins i tot pot desgastar l’esmalt o en altres casos ser insuficient), falta d’ús de fil dental, hàbit de fumar etc., afavoreixen la proliferació de bacteris a la boca que en les seves etapes inicials apareix com una pel.lícula groguenca o marró a les dents principalment a prop de les genives i en els solcs, afavorint l’aparició de càries. Aquesta pel lícula se l’anomena “placa bacteriana” i de no ser eliminada a temps es converteix en “càlcul dental” (o pedra, dur i clarament visible) que produeix agents molt irritants que ataquen les genives produint periodontitis que afluixa les dents a l’extrem de poder perdre’ls si no es corregeix el problema.

Les càries una vegada que apareixen han de ser eliminades per complet i la dent ha de ser restaurat amb un material especial (generalment resines o amalgames), les amalgames són molt més duradores que les resines però el seu aspecte és poc estètic i s'utilitzen primordialment en la cara oclusal dels molars posteriors. Les resines són materials més nous i tenen l'avantatge d'adoptar un aspecte i consistència molt semblants a la de les dents naturals, però tendeixen a fracturar sobretot en restauracions grans de dents que tenen una càrrega molt gran durant la masticació

Tractaments relacionats

  • Obturacions
  • Reconstruccions

Demana cita

Clínica Dental Ricard Trayter
(Granollers)

Camí Vell de Canovelles, 80 baixos. 08403 Granollers

De dilluns a divendres de 9 a 14 h
De dilluns a dijous de 15.30 a 20 h

Tel: 938465606 / Mòbil: 686437679

cdrtgranollers@cdrt.cat

Clínica Dental Ricard Trayter
(La Palma de Cervelló)

Av. Catalunya, 52 baixos 2ª. 08756 La Palma de Cervelló

De dilluns a divendres de 10 a 13 h
De dilluns a dijous de 16 a 20 h

Tel: 936720053 / Mòbil: 603190522

cdrtlapalma@cdrt.cat