CLINICA DENTAL RICARD TRAYTER

Demana cita al 93 846 56 06 (Granollers) · 93 672 00 53 (La Palma de Cervelló)

Radiologia dental

Els Raigs X són radiacions electromagnètiques d’alta energia . El seu origen es deu al xoc o incidència de electrons accelerats a gran velocitat sobre un cos sòlid, sent frenats sobtadament.

Les Rx periapicals, serveixen per explorar la dent en la seva totalitat, des de la corona fins a l'àpex, l'espai periodontal i el teixit ossi que l'envolta Les Rx interproximals o d'aleta mossegada són molt útils per a l'estudi sistemàtic i l'exploració de la càries dental. S'aprecien càries interproximals i oclusals, però també alteracions pulpars, restauracions desbordants, recidives de càries sota aquestes, ajustaments de pròtesis fixes, cresta alveolar, límit amelocementario ... Es una exploració habitual per la detecció de caries interproximals.

Les Rx oclusals s’utilitzen com a complement dels procediments periapicals, per a estudis més amplis d’àrees òssies, fractures alveolars, palatines o del cos mandibular, límits de lesions quístiques o tumorals, dents inclosos i cossos estranys.

La Ortopantomografia o radiografia panoràmica és una tècnica radiològica que representa, en una única pel lícula, una imatge general dels maxilars , la mandíbula i els dents , per tant, és de primordial utilitat a l’àrea dentomaxilomandibular. El seu paper en el diagnòstic odontològic , no només de les dents sinó també del maxil.lar i mandíbula, és fonamental. Sense la ortopantomografia l’odontòleg perdria una gran ajuda en la majoria de les especialitats del seu camp. Pràcticament és utilitzada de forma sistemàtica en odontologia, arribant a ser una arma diagnòstica rutinària.

El valor diagnòstic de la ortopantomografia en cirurgia bucal , implantologia , ortodòncia , periodòncia , patologia oral i dental està clarament demostrat. La radiografia resultant mostra una visió panoràmica de la cara i part inferior del cap. El 40% de les troballes patològics principals i secundaris es descobreixen a partir d’ella. Amplia el camp de diagnòstic en un 70% i redueix la dosi de radiació de la superfície cutània en un 90% respecte a les sèries radiogràfiques periapicals.

radio2
radio4
radio1
radio3

La Telerradiografía o radiografía de cràni, es una radiografía presa des de fora de la boca i a una distancia determinada. La telerradiografía pot ser de perfil o frontal. Es indispensable per fer la cefalometria (mesures) en el estudi d’ortodòncia.

El TAC (Tomografia Axial Computeritzada) Dental és un mètode de diagnòstic per imatges, que utilitza un feix de raigs X que realitza talls axials dels quals són reconstruïts per un ordinador per a transformar-los en diferents tipus d’imatges, totes molt precises, de les diferents estructures anatòmiques del pacient. El TAC combina un tub de RX de molt baixa intensitat que gira al voltant del pacient, el qual està connectat a ordinadors que processen les dades d’acord amb la radiació mesures, i mitjançant un programari és capaç de generar imatges panoràmiques i axials del maxil•lar superior i inferior.

Aquestes imatges permeten al Odontòleg implantòleg realitzar diverses mesures per determinar l’implant adequat a la zona a intervenir, altra informació diu la relació amb l’alçada, ample i angulació de les vores ossias, amb les estructures anatòmiques adjacents com són les fosses nasals, sins paranasals , conductes que són recorreguts els vasos sanguinis o nervis, etc.
El mesurament de les imatges obtingudes per aquest mètode permet un diagnòstic, planificació i tractament mitjançant implants, més exacte i segur.

Demana cita

Clínica Dental Ricard Trayter
(Granollers)

Camí Vell de Canovelles, 80 baixos. 08403 Granollers

De dilluns a divendres de 9 a 14 h
De dilluns a dijous de 15.30 a 20 h

Tel: 938465606 / Mòbil: 686437679

cdrtgranollers@cdrt.cat

Clínica Dental Ricard Trayter
(La Palma de Cervelló)

Av. Catalunya, 52 baixos 2ª. 08756 La Palma de Cervelló

De dilluns a divendres de 10 a 13 h
De dilluns a dijous de 16 a 20 h

Tel: 936720053 / Mòbil: 603190522

cdrtlapalma@cdrt.cat